Het bewegingslandschap maakt fysiotherapie voor kinderen leuk en laagdrempelig. Het landschap is zo ontworpen dat kinderen er in kunnen spelen en ontdekken, alleen of samen, en tegelijkertijd de hun oefeningen doen en werken aan hun motorische vaardigheden. 

The playscape challenges children to play and discover, alone or together, and to practice their motor skills while doing this. A variety of play objects engage children in activities like running, climbing, clambering, balancing, crawling, sliding, jumping, building or aiming. 
Design
Partner
Gerealiseerd / implemented
Wilhelmina Kinderziekenhuis & TU Delft
​​​​​​​Rennen, klimmen, klauteren, balanceren, kruipen, glijden, springen, bouwen of mikken…


Tijdens de verbouwing van het Wilhelmina Kinderziekenhuis deed zich de mogelijkheid voor om de huidige bewegingsruimte voor kinderfysiotherapie te herzien, en een nieuwe, meer uitdagende en veelzijdige ruimte te ontwerpen. Het doel was het ontwerpen van een speellandschap dat kinderen uitdaagt om op een spontane en natuurlijke manier te spelen en te ontdekken, en zo hun motorische vaardigheden te oefenen. De veelzijdigheid van het landschap maakt het voor therapeuten mogelijk om af te stemmen op verschillende speel- en trainingssituaties, en op verschillende niveaus. 

In co-creatie met de therapeuten en kinderen is er een veelzijdig en flexibel speellandschap ontworpen. De interactieve, verplaatsbare objecten in dit landschap dagen de kinderen uit om te spelen en ontdekken, en ondertussen hun grove en fijne motorische vaardigheden te oefenen. Therapeuten hebben de mogelijkheid het landschap gemakkelijk om te bouwen en zo aan te passen aan het kind waarmee ze oefenen. De ruimte is in januari 2020 officieel in gebruik genomen. 
Back to Top